Carl Borrebaeck är professor i cancerforskning vid Lunds Tekniska Högskola. Han är även entreprenör och har varit med och grundat Immunovia AB, SenzaGen AB, BioInvent International AB samt Alligator BioScience AB. Under 2015 gjordes Sveriges största licensdeal på 6 miljarder kronor mellan Alligator BioScience AB och Johnson & Johnson.  Borrebaeck tilldelades 2009 AkzoNobels vetenskapspris och 2012 fick han motta Kungliga Ingenjörsvetenskaps Akademins guldmedalj för sin banbrytande forskning om biomarkörer.

 

Carl Borrebaeck har lyckats kombinera en världsledande forskarposition inom canserforskning med entreprenörskap och är därmed ett levande exempel på att det går att överbrygga kulturskillnaderna mellan den akademiska världen och näringslivet.

 

Hur har det gått att verka både i akademin och näringslivet och vilka utmaningar ligger det i detta? Vilka lärdomar har han kunnat dra och på vilket sätt kan dessa vara till stöd framöver? Vilka innovationer och idéer kommer att kommersialiseras i framtiden?

 

Kom och diskutera dessa frågor med Carl Borrebaeck på Råbylunds Gård.