Katalin Paldeak, COO Nordic Choice Hotels.

 

Nordic Choice Hotels har drygt 190 hotell i Skandinavien fördelade på tre varumärken, Clarion Hotels, Quality Hotels och Comfort Hotels samt ett antal fristående hotell som till exempel Copperhill och Yasuragi. Kedjan omsätter drygt nio miljarder kronor och har 16 000 anställda och är därmed en av de ledande hotellkedjorna på den nordiska marknaden.

Katalin Paldeak började som VD för Choice Hotels Sverige 2004 och blev ett år senare VD för Clarion Hotels Norden som hon drev upp från 700 MSEK till 3,4 miljarder kr på nio år. Från 2014 är Katalin ansvarig COO- Chief Operating Officer för hela  Nordic Choice portföljen. Under åren har man vunnit många olika priser och utmärkelser senast Grand Travel Awards för  Sveriges och Skandinaviens bästa hotellkedja” 2017.

 

Ägare är den norske entreprenören Petter Stordalen som skapat mycket uppmärksamhet och publicitet med spektakulära hotellinvigningar, TV framträdande och föreläsningar. Med ett decentraliserat beslutsfattande, lokalt entreprenörskap, nytänkande inom rekrytering och fokus på resultat har man lagt grunden till en levande företagskultur med ”VK”, vinterkonferensen som årets höjdpunkt då man samlar 3000 av företagets ledande personer och leverantörer till två dagar för att hylla kulturen i bolaget.

 

Hur bygger man en levande företagskultur i servicebranschen, i flera olika länder under ständig och snabb tillväxt? Var hämtar man inspiration och idéer ifrån när det gäller att etablera och forma nya serviceerbjudanden? Hur är det att vara chef och ledare i en organisation med en entreprenör som Petter Stordalen som portalfigur? Hur är det att leda en nordisk organisation med huvudkontor i Oslo och boende på en gård i Lund?

 

Välkomna att lyssna och diskutera dessa frågor under Hjärntrustens seminarium på Råbylunds Gård.