Blockkedjor har tagit världen med storm, i alla fall utifrån ett nyhetsperspektiv med en Bitcoin värd över 100 000kr. Men bakom den stora nyhetshypen finns det en teknologi som är generell och användbar bortom kryptovalutor.

Fredrik Harrysson är Lead Developer på ett av de ledande företagen inom blockkedjeteknik, Parity Technologies (http://paritytech.io). Under denna work shop förklarar han vad blockkedjor är och vilka möjligheter som öppnar sig med den nya tekniken. Presentationen utgår från ett affärsperspektiv där Fredrik använder tre konkreta förklarande case studies Parity jobbat med som täcker både privata och publika blockkedjor. Bl a ett praktiskt exempel om hur man kan använda en blockkedja för att förhindra korruption i samband med matutdelning till 100,000 flyktingar i Syrien.

Under denna work shop kommer det finnas gott om tid för frågor och diskussion. Alla kommer att få möjligheten att utifrån sin verksamhet och sitt perspektiv fundera över blockkedjor och förutsättningarna för dessa i den egna verksamheten eller branschen!

Varmt välkomna att lära dig mer och diskutera dessa frågor!

 

//Hälsningar Håkan K Pålsson, Hjärntrusten

 

Länkar:

Parity Technologies http://paritytech.io/
Presentation av CTO Gavin Wood https://www.youtube.com/watch?v=ygZWhQXZtl4