Insamlingsstiftelsen Ethos arrangerar denna kväll i samarbete med Hjärntrusten. Håkan K Pålsson leder samtalet.

Magnus Norell, är forskare, tongivande expert och verksam som Adjunct Scholar vid the Washington Institute Near East policy, senior rådgivare vid European Foundation for Democracy i Bryssel och som författare högaktuell med sin nyutgåva av ”En personlig resa” som släpps den 21 maj. Liksom Magnus Norells forskning rör sig boken i ämnen som terrorism, politiskt våld, demokratifrågor och säkerhetspolitik.

På sin resa från Afghanistan till Marocko ger Magnus Norell en inblick i människors vardagsliv bakom storpolitikens kulisser. Utifrån dagböcker och forskaranteckningar berättar han om möten som ger läsaren en förståelse för dessa länder och regioner.

Det är allt från möten med militären och specialstyrkan i Sri Lanka till samtal med människor i Marocko som blev en nyckelplats efter elfte september. Författaren får oss att inse att ett fritt sinne och en öppenhet för det oväntade är avgörande egenskaper. Det avslutande kapitlet handlar om hur Sverige och Mellanöstern påverkar varandra idag.