”Med nyckeln till ett säkrare nät och en bättre värld”
Stina Ehrensvärd, CEO Yubico

Stina Ehrensvärd är entreprenör, grundare av och vd för Yubico företaget som specialicerat sig på säkerhet på nätet med hjälp av YubiKey – en innovation som gör det möjligt att enkelt och säkert logga in på olika webbplatser med en och samma nyckel enligt en två-faktors autentisering.

Stina startade bolaget tillsammans med sin man Jacob Ehrensvärd 2007 med visionen att skapa ett säkrare internet. Redan 2011 flyttade företaget till Paulo Alto där man började samarbeta med Google. Idag har Yubico 14 av 15 av de stora techbolagen som kunder, som Facebook, Dropbox och Salesforce, med över en miljard slutanvändare som kan välja att säkra login med YubiKey.

Yubico har också utvecklat en säkerhetsstandard tillsammans med Google som kallas Fido U2F, Universal second factor, och kan liknas vid det svenska bank-id har i Sverige men fungerar globalt.

Med flytten till Palo Alto i USA öppnades möjligheterna till att få rätt kontakter och på nära håll lära känna de större kunderna. Ram Shriram, styrelseordförande i Yubico sitter också i Googles och Stanfords styrelse, och Salesforce grundare och vd Marc Benioff är en av de tidiga investerarna i Yubico.

Stina Ehernsvärd och Yubico har fått stor internationell uppmärksamhet och vunnit många prestigefulla priser senast KTHs stora innovationspris 2016.

Kom, lyssna och låt dig inspireras av en spännande entreprenörsresa från träkoja till tech entreprenör i Silicon Valley. Var med och diskutera utmaningarna och möjligheterna på denna resa.

Länkar:

https://www.di.se/nyheter/it-jattarna-koar-till-hennes-sakerhetsbolag-har-gjort-det-volvo-gjorde-med-bilbaltet/

https://digital.di.se/artikel/svenskt-investmentbolag-koper-del-av-hajpade-yubico

https://digital.di.se/artikel/hon-nobbar-riskkapitalet–gor-miljonvinst-i-silicon-valley-1

https://www.va.se/nyheter/2017/03/16/svenska-techsuccen-spas-nasta-fingerprint–nu-far-miljardbolaget-ny-storagare/